Groep acht van basisschool in Ten Boer krijgt bezoek van de koning

Basisschool De Huifkar in Ten Boer heeft dinsdagochtend 10 september wel een heel bijzondere gast ontvangen. Koning Willem-Alexander kwam namelijk met de kinderen praten over het aardbevingsgebied waar zij in wonen. Dat meldt RTV Noord.

De les in groep acht werd rond tien uur een beetje spannender, want de koning kwam meekijken. Juf Jolanda van Dijk geeft aan dat de kinderen het wel erg leuk vonden dat de koning er was. Tijdens een gastles over wat trillingen doen in de bodem moesten de kinderen springen. Zelfs de koning deed mee.

Aardbevingsschade 

Juf Jolanda heeft 35 kinderen in haar klas. Vijftien van hen moeten naar een andere woning verhuizen vanwege aardbevingsschade. Het huis is niet meer veilig genoeg om in te wonen.

Klassenfoto met de koning 

Aan het einde van het bezoek werd er nog een klassenfoto gemaakt met de koning. Alle kinderen krijgen de foto mee naar huis. Na het bezoek aan groep acht ging de koning verder naar het volgende klaslokaal.

Jongeren die in het aardbevingsgebied wonen, hebben de koning een cadeau gegeven. Het is een leeg canvasdoek met een scheur. De scheur laat het verleden van Groningen zien, het witte canvas moet de toekomst voorstellen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk
Beeld: RVD