Normal_fatbike-2239414_1280

Naar de basisschool op een fatbike. Het klinkt raar, maar er zijn daadwerkelijk leerlingen die zo naar school komen. Scholen moeten hier iets op verzinnen alleen weten ze niet wat. Dat meldt RTV Midden Holland.

Kinderen kunnen gewoon op een fatbike naar de basisschool als hun ouders daar akkoord mee zijn. In Utrecht heeft SBO Sint Maarten, een school voor speciaal basisonderwijs, een bericht naar de ouders en verzorgers gestuurd. In een brief worden ze gewezen op de gevaren van een fatbike.

Niet op een elektrische fiets tijdens fietstochtjes 

SBO Sint Maarten in de Utrechtse wijk Overvecht wil niet dat kinderen tijdens fietstochtjes een elektrische fiets gebruiken. Daarvoor is de fiets niet veilig genoeg. De school stimuleert ook graag lichaamsbeweging en dat krijg je op een elektrische fiets minder dan op een ‘gewone’ fiets.

Fatbike 

SBO De Binnentuin in Vleuten heeft een aantal kinderen op de school zitten met een fatbike. Schoolleider Cindy Harmers-Van Erp heeft de regel ingesteld dat de fatbike (en andere elektrische fietsen) niet gebruikt mogen worden bij uitjes. Een leerling op een fatbike gaat veel harder en vooruit fietsen is niet de bedoeling. Tijdens schoolkampen is de elektrische fiets alias fatbike dan ook niet welkom. En ook tijdens het verkeersexamen mogen de basisschoolleerlingen geen fatbike gebruiken.

Lespakket 

De campagne ’t kan hard gaan’ voor jongeren en ouders is vorige week van start gegaan. Voor middelbare scholieren is daarvoor een speciaal lespakket ontwikkeld.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk