Man die basisschoolleerlingen in Man die basisschoolleerlingen Voerendaal bedreigde moet een jaar de cel inVoerendaal bedreigde moet een jaar de cel in

De 36-jarige man die begin 2024 kinderen van een basisschool in Voerendaal dreigde dood te schieten, heeft een celstraf van een jaar gekregen. Een half jaar daarvan is voorwaardelijk en hij krijgt een proeftijd van drie jaar. Dat is in dezelfde lijn met de uitspraak van het OM. Dat meldt L1.

Basisschool Cortemich en de buitenschoolse opvang De Foekepot in Voerendaal kregen in februari van dit jaar verschillende bedreigingen om hun oren van Marco H. uit Heerlen.

Bedreigingen 

H, bleef de school, zijn vriendin en de politie bedreigen. Daarop besloot de politie in februari 2024 de man in zijn woning aan te houden. H. had daarvoor nog opgezocht hoe hij aan een automatisch wapen kon komen.

Grote zorgen 

In augustus werd H. door de rechtbank vrijgelaten om zijn strafproces in vrijheid te kunnen afwachten. Ouders en personeel van de basisschool maakten zich grote zorgen. Sommige kinderen werden thuisgehouden. 

Omdat de man al een half jaar vastzat tijdens het wachten op het proces, hoeft hij nu niet meer de gevangenis in. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk