Normal_podcast_cover_spreekbeurt__5_

We zijn verheugd om aan te kondigen dat er woensdagmiddag een gloednieuwe aflevering van onze podcast "Spreekbeurt" online komt! In deze aflevering duiken we in de meest recente PISA-resultaten.

Wat is PISA?

PISA, het Programme for International Student Assessment, is een wereldwijd onderzoek dat eens in de drie jaar wordt uitgevoerd door de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Het onderzoekt de prestaties van 15-jarige leerlingen op het gebied van lezen, wiskunde en natuurwetenschappen. PISA biedt waardevolle inzichten in hoe goed onderwijsstelsels wereldwijd presteren en hoe leerlingen worden voorbereid op hun toekomstige deelname aan de samenleving.

Waarom zijn de PISA-resultaten belangrijk?

De PISA-resultaten zijn een belangrijke maatstaf voor de kwaliteit van het onderwijs in verschillende landen. Ze bieden een vergelijkend beeld van hoe goed leerlingen in verschillende onderwijssystemen presteren en welke factoren bijdragen aan hun succes. In deze aflevering van "Spreekbeurt" analyseren we de nieuwste PISA-resultaten en bespreken we wat deze cijfers betekenen voor het Nederlandse onderwijs. Welke trends zijn er te zien? Wat doen we goed en waar kunnen we verbeteren?

Wat kun je verwachten van deze aflevering?

Met onze gasten, Janet Weima en Esther Boosma, zullen we de resultaten van de PISA-studie bespreken en hun inzichten delen over de implicaties voor scholen, leraren en beleidsmakers in Nederland. We bespreken welke lessen we kunnen trekken uit de landen die het beste presteren en hoe we deze kennis kunnen toepassen om ons onderwijs te verbeteren.

Onze gasten

Janet Weima

Tijdens deze aflevering gaan we in gesprek met Janet Weima. Zij is directeur onderwijs bij Stichting Proloog. Stichting Proloog is een onderwijsorganisatie in Leeuwarden die verantwoordelijk is voor het verzorgen van openbaar basisonderwijs. De stichting beheert meerdere basisscholen in de regio en streeft naar kwalitatief hoogwaardig onderwijs dat toegankelijk is voor alle kinderen. Daarbij zijn er diverse doelstellingen die de stichting centraal stelt: inclusiviteit, hoge onderwijskwaliteit, innovatie, gemeenschapsbetrokkenheid en het creëren van een veilige leeromgeving.

Esther Boomsma

Esther Boomsma is de directeur van IKC Trianova, een Integraal Kindcentrum in Leeuwarden. Onder haar leiding biedt IKC Trianova een geïntegreerde aanpak van onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Esther Boomsma zet zich in voor een holistische benadering waarbij onderwijs, zorg en welzijn worden gecombineerd, zodat elk kind de best mogelijke start krijgt. Ze staat bekend om haar visie op inclusiviteit, innovatieve onderwijsstrategieën en een sterke focus op samenwerking met ouders en de gemeenschap om een veilige en stimulerende leeromgeving te creëren.

Blijf op de hoogte

Mis deze informatieve en boeiende aflevering niet! Luister woensdagmiddag vooral naar de nieuwe aflevering van "Spreekbeurt" en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs.

Abonneer je op onze podcast en ontvang een melding zodra de nieuwe aflevering beschikbaar is. Bezoek onze website en volg ons op sociale media voor meer updates en nieuws.

We kijken ernaar uit om deze aflevering met jullie te delen!