OnlineSlagen helpt scholieren met voorbereiden op examens

Dit schooljaar biedt educatieplatform OnlineSlagen gratis examenbundels aan scholen. De examenbundels, genaamd Examenboekje, helpen examenleerlingen om zich optimaal voor te bereiden op de eindexamens. Scholen betalen alleen druk- en verzendkosten. Hoe meer scholen meedoen, hoe goedkoper de prijs per bundel. Het aanbieden van gratis examenbundels is een van de manieren waarop OnlineSlagen streeft naar kansengelijkheid en kwalitatief onderwijs. Scholen kunnen tot 1 oktober meedoen met deze actie en de examenbundels bestellen via de website van OnlineSlagen.

Dit is het tweede jaar dat OnlineSlagen Examenboekje aanbiedt. Vorig jaar deden ruim 80 scholen mee aan dit initiatief. Docenten prezen de toegankelijkheid en kwaliteit van de bundels en de bijbehorende digitale leeromgeving.

"We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen”, zegt Nick Ewbank, directeur van OnlineSlagen, “Dit geeft ons het vertrouwen om alle scholen in Nederland uit te nodigen om dit jaar mee te doen."

Drukkosten verlagen 

Een opvallend voordeel van dit initiatief is dat hoe meer scholen meedoen, hoe lager de drukkosten per Examenboekje zijn. Door samen te werken en groot in te kopen, kunnen scholen aanzienlijk besparen op deze essentiële leermiddelen.

"Het is onze missie om kansengelijkheid te bevorderen en om kostenbesparende oplossingen te bieden voor scholen”, aldus Ewbank, “We willen scholen helpen hun budgetten efficiënt te gebruiken, zodat meer middelen beschikbaar blijven voor andere belangrijke onderwijskwesties."

Voorbereiding op examens 

Examenboekje bereidt examenleerlingen voor op de examens. Naast oude examens, biedt Examenboekje de mogelijkheid om per onderdeel te oefenen, met zorgvuldig geselecteerde opgaven, en extra uitleg bij moeilijke opgaven.

Digitale omgeving 

Naast de fysieke examenbundel is er ook een digitale omgeving, die leerlingen extra inzicht biedt in de leerprestaties per onderwerp. Examenboekje is beschikbaar voor alle hoofdvakken op alle niveaus, van vmbo tot vwo. Scholen kunnen ook alleen kiezen voor de digitale omgeving. Deze digitale examenbundel is helemaal gratis, omdat er geen druk- of verzendkosten zijn.

Het Examenboekje is te bestellen tot 1 oktober 2024 via de website van OnlineSlagen.

Door: Nationale Onderwijsgids