Scholen Curaçao sluiten twee weken eerder vanwege aanhoudende warmte

Alle scholen voor basisonderwijs en speciaal onderwijs gaan op Curaçao vanaf maandag 16 september om 12.00 uur dicht. Het is te warm om normaal les te kunnen geven. De meeste scholen op Curaçao normaal gesproken om 13.30 uur de deuren. Dat meldt NU.nl.

Veel scholen op het eiland hebben geen of te weinig airco’s. Daardoor is het in de klaslokalen aan het einde van de ochtend te warm om les te geven. Op Curaçao is het de laatste twee weken ongebruikelijk warm met constante temperaturen van rond de veertig graden.

Gezondheid en welzijn van leerlingen en docenten 

Het ministerie van Onderwijs roept op om begrip op te brengen voor de tijdelijke maatregel, aangezien deze in het belang is van de gezondheid en het welzijn van de leerlingen en docenten. In overleg met het weerinstituut en de schoolbesturen heeft het ministerie de maatregel zondagavond 15 september aangekondigd.

Warmte

Scholen op Curaçao zijn vaker eerder dichtgegaan vanwege de warmte. Normaal gesproken ging het dan om één of twee dagen. Deze maatregel gaat naar verwachting twee weken duren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk