Landstede organiseert voor alle medewerkers een ontwikkel-event

Landstede Groep organiseerde op 8 oktober voor het eerst een professionaliseringsdag voor álle ruim 3.000 medewerkers. “Dit is ons grootste ontwikkel-event ooit. Voorgaande jaren waren er separate dagen voor vo en mbo. Vanaf nu doen we het samen, want in ons onderwijs vindt steeds meer samenwerking plaats zoals in doorlopende en geïntegreerde leerroutes. Bovendien past het bij onze visie op collectief leren”, zegt Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur. Dat meldt Landstede Groep. 

Het programma, dat bestond uit ruim125 workshops en keynotes van onder meer Erik Scherder & Jan Vayne en Eva Eikhout, bleek een groot succes. Mensen konden hun eigen programma samenstellen. Op de eerste dag van inschrijving stond de teller al op meer dan 1.600 aanmeldingen. “De animo was echt enorm groot! Medewerkers schreven zich om zeven uur ’s ochtends al in”, zegt projectleider André Postma. “Sommige workshops, over ‘loopbaangesprekken voeren’ en ‘Hoe pas je AI toe in het onderwijs’, maar ook hoe je fris en fruitig je pensioen haalt, zaten binnen no time vol.”

Aandacht voor fysieke en mentale gezondheid 

Naast de vakinhoudelijke workshops, kregen medewerkers de kans om aandacht te besteden aan hun fysieke en mentale gezondheid. De workshops padel en ‘Mindfulness in het onderwijs’ bleken geliefd, evenals het laten doen van een health-check op het Vitaliteitsplein. De hele dag stond in het teken van samen ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten. Veel deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om collega’s te spreken van andere locaties en ondersteunende diensten. Postma: “Bovendien is het een dag waarop we zoeken naar verbinding op de inhoud en samen trots zijn op ons werk.”

De professionaliseringsdag staat binnen Landstede Groep bekend als het VIP-event. De afkorting staat niet alleen voor Verbinden, Innoveren/Inspireren en Professionaliseren, maar betekent ook dat Landstede Groep haar medewerkers als Very Important Persons beschouwt.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Marco Slot