Joris Koops is met zijn onderneming FietsAlarmering de winnaar van de Rabo Ondernemersprijs ten waarde van 10.000 euro. Met de strijd om de Rabo Ondernemersprijs hebben de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), BusinessMatch Groningen en de Rabobank de studenten de afgelopen maanden uitgedaagd om hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen. Dit meldt Hanzehogeschool.
NOG
Hanzestudent Joris Koops winnaar Rabo Ondernemersprijs van 10.000 euro
-In maart hebben 79 studenten zich opgegeven voor de Bootcamps over ondernemerschap. Zeven weken lang volgden de studenten online workshops, coaching sessies, masterclasses en activiteiten op het gebied van ondernemerschap. Deze kennis hebben de finalisten gebruikt om uiteindelijk in de finale terecht te komen waar Joris Koops van de Hanzehogeschool Groningen zich winnaar mag noemen.
Uit de aanmeldingen selecteerde een jury, tijdens de selectiedag, drie finalisten. Deze drie studenten presenteerden zich afgelopen donderdag tegenover een jury. Door de coronacrisis is de Grand Final uitgesteld van april naar september en met een beperkt publiek. Studenten, docenten, ondernemers en andere geïnteresseerden konden door middel van een livestream meekijken.
Joris Koops is net afgestudeerd Ondernemerschap & Retail Management student aan de Hanzehogeschool Groningen en ondernemer met het product FietsAlarmering. Met het alarmeringssysteem dat je op je fiets kunt zetten, kunnen contactpersonen die van te voren zijn aangegeven een smsje met de exacte locatie plus routebeschrijving ontvangen, mocht er iets mis zijn met de persoon.
Tristan Hofman, student van de Rijksuniversiteit Groningen is met zijn bedrijf Gaiafoods tweede geworden en kreeg een geldbedrag ten waarde van 4.000 euro. Kenny Nuijens, student van de Hanzehogeschool heeft met zijn Buffelbox de derde prijs gewonnen ten waarde van 3.000 euro.
Start-up City op de Zernike Campus is dé plek waar de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit, startende ondernemers, startups en scale ups vanuit verschillende programma’s ondersteunen. Deze programma’s leveren een bijdrage aan de economische ontwikkeling van de noordelijke regio. Studenten van beide kennisinstellingen kunnen hun ondernemende vaardigheden verder ontwikkelen, samenwerken met andere ondernemers en netwerken opbouwen.
Door: Nationale Onderwijsgids