Er zijn creatieve denkers nodig die slimme oplossingen gaan bedenken voor milieuproblemen en die Drenthe groen en duurzaam gaan maken. En daar moet je zo vroeg mogelijk mee beginnen. Dat vindt de provincie Drenthe die daarom vouchers ter beschikking stelt voor basisscholen die werk willen maken van wetenschap en techniek. Met de leerlijn Techniek, Talent & Energie (TT&E) kunnen basisscholen een goed begin maken om jonge kinderen bewust te maken van concepten die samenhangen met energie en duurzaamheid. Dit meldt provincie Drenthe.
Buiten deze leerlijn investeert de provincie ook in een technologische toekomst door de subsidieregeling gericht op 3D-printers. Basisscholen in Drenthe kunnen een bijdrage krijgen voor de aanschaf van een 3D-printer. Deze regeling is ingesteld om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek.
Door op jonge leeftijd al vaardig te worden met een 3D-printer, biedt dit hen (uiteindelijk) een voorsprong op de arbeidsmarkt. Leerlingen moeten de printer eerst zelf in elkaar zetten voordat zij kunnen printen. Ook dit is onderdeel van de ervaring met 3D-printen, doordat zij op deze manier leren hoe de printer in elkaar zit en werkt (actief in plaats van passief).
Tot 31 december 2017 kunnen basisscholen een aanvraag voor €520,- aan subsidie voor een 3D-printer indienen. Voor meer informatie over de regeling kunt u contact opnemen met mevrouw Dicky Siegers via e-mail d.siegers@drenthe.nl.
Wilt u meer weten over TT&E of zou u de leerlijn willen aanschaffen? Neemt u dan contact op met projectcoördinator Lisette Schrage via e-mail l.schrage@pl.hanze.nl of telefoonnummer 050 - 595 55 18. Tot 15 november 2017 kan nog een beroep worden gedaan op deze subsidieregeling en het aanvraagformulier is te vinden op www.hanze.nl/pedagogischeacademie onder de kop ‘Bedrijven en Werkveld’.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids