Normal_logo_isbw

ZALTBOMMEL - Uit een onderzoek van ISBW Opleiding en Training, een onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep, blijkt dat 47 procent van de Nederlandse werknemers persoonlijke ontwikkeling belangrijker vindt dan een vast contract. 

84 Procent van de werkgevers hadden juist het idee dat werknemers een vast contract belangrijker zouden vinden. Dat kwam naar voren uit het online onderzoek, dat onder 258 werknemers en 99 werkgevers werd afgenomen.

Bij het salaris is er eenzelfde verschil in opvatting te zien; waar 80 procent van de werkgevers denkt dat werknemers een hoog salaris belangrijker vinden dan persoonlijke ontwikkeling, vindt 39 procent van de werknemers het omgekeerde. De mogelijkheid tot ontwikkeling als secundaire arbeidsvoorwaarde wordt wel door beide partijen hetzelfde ingeschat. 80 Procent van de werknemers en 70 procent van de werkgevers ziet het als de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde.

Algemeen directeur van ISBW Else Slegers ziet kansen voor werkgevers in de huidige crisis: "In deze economisch onzekere tijden kunnen werkgevers soms geen vast contract bieden. Het is dus goed je als werkgever te realiseren dat het bieden van opleidingsmogelijkheden in plaats van een vast contract ook voor voldoende binding van werknemers kan zorgen."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem