Gratis DigiD-cursussen bij de bibliotheek in Veghel

Een nieuwe cursus ‘DigiD-wat kan ik ermee?’ staat op het punt van beginnen in bibliotheek Veghel. Cursisten leren tijdens de cursus werken met de websites van de overheid. Dat meldt Omroep Meijerij. 

Overheidsinstanties communiceren steeds vaker digitaal. Niet iedereen vindt dit even makkelijk. Ook het inloggen bij DIgiD is veranderd. Voorheen kon je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, maar tegenwoordig krijgt men te maken met een sms-controle of moet men de DigiD-app gebruiken.

DigiD-app gebruiken 

Daarom is deze cursus georganiseerd door de bibliotheek in Veghel. Cursisten leren hoe ze de DigiD-app moeten gebruiken. Zo kunnen ze sneller inloggen op de websites van overheidsinstanties.

Basiskennis van het internet 

De cursus betreft vier dagdelen. Op 11, 18 en 25 juli en op 1 augustus start de cursus om 15.00 uur. Deze duurt ongeveer 2 uur. De cursus is gratis en er is plaats voor 8 personen. Basiskennis van het internet is nodig als men aan de cursus wil beginnen. Men kan zich aanmelden voor de cursus bij de balie in de bibliotheek.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk