Van 12 tot en met 15 november wordt voor de vijfde keer de Week van de Werkstress georganiseerd. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van preventie en werkplezier. Dit meldt duurzameinzetbaarheid.nl.
Werkstress als reden voor verzuim is gestegen van zestien procent in 2015 naar inmiddels twintig procent van het totale verzuim. Zestien procent van de werknemers ervaart burn-outklachten. Dit leidt tot uitval, misère voor de werknemer en hoge kosten voor de werkgever. In 2016 waren de totale kosten voor verzuim gerelateerd aan werkstress 2,5 miljard. De belangen zijn dus groot.
Onderzoek wijst uit dat investeren in werkplezier loont. Werknemers die meer vrijheid, steun en ruimte voor ontwikkeling ervaren, hebben meer plezier in hun werk en vallen minder snel uit. Vandaar dat de vijfde Week van de Werkstress geheel in het teken staat van werkplezier.
Judith Noordzij, ambassadeur van de vijfde Week van de Werkstress, vertelt in een video, te bekijken via NOG Video, welke oplossingen werkgevers en werknemers als meest succesvol zien om werkplezier te verhogen.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids