Normal_school_opvang_kind_peuter_baby

Steeds meer ouders melden hun jonge kind aan voor behandeling van een vermoedelijke taalontwikkelingsstoornis (TOS). Om aan de groeiende vraag te voldoen, is taal- en gehoorspecialist NSDSK gestart met een ambulant team van deskundigen. Dit team zal jonge kinderen met een (mogelijke) TOS op locatie behandelen. Het team gaat allereerst op proef van start in de regio Kennemerland. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Het ambulante team bestaat uit een gedragswetenschapper, een logopedist en ambulant pedagogisch begeleider. Kinderen die meedoen aan de proef  krijgen een half jaar begeleiding, zowel thuis als op het kinderdagverblijf of bij andere opvang waar het kind verblijft. De ouders en de leidsters van de opvang leren van het team hoe zij het kind kunnen stimuleren in het ontwikkelen van taal. Het team zal de ouders en leidsters niet alleen informeren maar ook bijstaan met onder meer videocoaching en nabesprekingen.

De pilot is vorige maand van start gegaan en zal nog een jaar duren. Na een half jaar volgt een eerste evaluatie. Afhankelijk van de resultaten tot dan toe zal de pilot mogelijk worden uitgebreid naar andere regio’s.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids