Aventus laat verdachte en slachtoffer steekpartij voorlopig niet binnen

De zestienjarige verdachte van het steekincident dat onlangs plaatsvond bij Aventus in Apeldoorn zit nog in de gevangenis. Twee studenten waren betrokken bij de steekpartij. De politie doet daar nog onderzoek naar. Tot die tijd laat de school de verdachte, maar ook het slachtoffer, niet binnen. Dat meldt De Stentor.

Woordvoeder van de mbo-school, Daphne van Vliet, vertelt dit aan de krant. Beide studenten zijn, zolang het onderzoek nog bezig is, niet welkom op de school.

Steekincident 

Een 17-jarige student raakte op dinsdag 10 september lichtgewond na een steekincident met een mes. In de omgeving van de school werd een vrouwelijke verdachte aangehouden. Na de steekpartij was zij weggerend.

Tweede schoolweek 

Een gedeelte van het schoolplein werd kort na het incident afgezet met linten. Studenten moesten zich voor de school verzamelen. De tweede schoolweek was net begonnen en eerstejaarsstudenten vonden het allemaal erg heftig. Studenten en medewerkers van de school die de steekpartij hadden gezien, kregen tot vorige week extra begeleiding,

Veiligheidsmaatregelen 

De school gaat er gemakshalve vanuit dat de steekpartij eenmalig was en laat de veiligheidsmaatregelen voor wat ze zijn. Rondom de scholen lopen er altijd al beveiligers, zo liet Van Vliet eerder al weten. Aventus heeft ook goed contact met de wijkagent en verschillende straatcoaches.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk