ROC wil proceskosten rechtszaak geschorste student niet betalen

Het Da Vinci College in Dordrecht en een student stonden donderdag 26 september tegenover elkaar bij de rechter. Een stage-opdracht waar nogal gedoe over was geweest bleek de oorzaak voor deze gang van zaken. Dat meldt het AD.

De student had een brief van de mbo-school ontvangen waarin antwoorden stonden op vragen over een stage-overeenkomst. Daarmee had de student eigenlijk al bereikt wat hij wilde bereiken. De rechter raadde de student dan ook aan om zijn beroep in te trekken. Alleen als het ROC alle kosten zou betalen, gaf de student aan. De school had daar niet zo heel veel zin in.

Gesprek aangaan 

Volgens de school heeft de student meerdere keren de mogelijkheid gekregen om het gesprek aan te gaan en alles uit te praten. De student ging daar echter nooit op in. “We vinden het dan niet nodig om de proceskosten te betalen voor een rechtszaak die eigenlijk niet nodig was geweest”, aldus een woordvoerder van de school.

Miscommunicatie 

In het conflict met het Da Vinci College en de student is er nogal wat miscommunicatie ontstaan, zo stelde de rechter. Er werd wel benadrukt dat er tijdens deze rechtszaak alleen een uitspraak werd gedaan over de problemen tijdens de stage. Wat er verder tussen de school en de geschorste student speelt, gaat de rechter niet over.

Student schorsen 

Het ROC besloot na een hoogoplopend conflict de student te schorsen. Het Da Vinci College startte uiteindelijk een procedure op toen de student alsnog op school kwam. De onderwijsinstelling wil de student graag definitief schorsen.

Daar is de student het niet mee eens en dreigt met nog een rechtszaak. Na afloop van de eerste rechtszaak gaven de student en de vertegenwoordigers van het ROC elkaar een hand. Ook hadden ze nog een kort gesprek.

Proceskosten 

Wie de proceskosten gaat betalen voor dit stageconflict wordt over enkele weken bekendgemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk