Bloemstyling-talenten laten zien wat ze kunnen tijdens Interne Voorronde Skills

Dertien gepassioneerde studenten van de opleiding Bloemstylist hebben hun creativiteit en vakmanschap getoond tijdens de interne voorronde voor de Skills wedstrijd Bloembinder. Na een spannende strijd zijn Frederiek Koenders, Jikke Jansen en Eva Visser geselecteerd voor de Aeres MBO-voorronde in Leeuwarden. De winnaar van deze ronde kan zich voorbereiden op de prestigieuze Skills the Finals 2025, die op 20 en 21 maart in de RAI Amsterdam plaatsvinden. Dat meldt Aeres MBO Velp.

Onder het toeziend oog van ervaren juryleden Rik Masson en Carline Refuge – beiden oud Nederlands kampioen Bloembinder – presenteerden de derdejaars studenten met veel enthousiasme en professionaliteit hun ontwerpen. Ze kregen de uitdagende opdracht om een frameboeket te creëren, geïnspireerd door het Textiel Museum in Tilburg, met een sterke focus op duurzaamheid en hergebruik van materialen. Daarnaast moesten ze hun bloemwerk overtuigend pitchen, wat de competitie extra spannend maakte.

Extra opdracht 

De studenten werden verrast met een extra opdracht: het maken van een plantenarrangement voor de school met het thema 'Back to Nature', waarbij ze hun creativiteit verder konden tonen met de materialen die door de school beschikbaar waren gesteld. De kwaliteit van het werk was hoog, wat het voor de jury een moeilijke taak maakte om de beste drie kandidaten te selecteren.

"Wat een geweldige prestaties van onze studenten! We zijn zo trots op hun professionaliteit en passie voor het vak," zei Carline Refuge, onderwijscoördinator Bloem. “Ben je geïnteresseerd in het ontdekken van creativiteit binnen de bloemstyling? Dan ben je van harte welkom op de Informatieavond van donderdag 31 oktober bij Aeres MBO Velp, van 18.00 tot 20.00 uur. Maar ook de andere Velpse mbo-opleidingen, hovenier en biologische teelt, bieden uitstekende mogelijkheden om de passie voor natuur en planten te ontwikkelen. Mis ook niet de kans om je aan te melden voor de meeloopdag op vrijdag 15 november. 

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Marjanne Eikelboom