Wedstrijd mbo'ers: ontwerp vloerbedekking voor vliegtuigen Corendon

Corendon daagt mbo-studenten van het Jan des Bouvrie College van ROC Amsterdam uit om de vloerbedekking voor het gangpad van haar vliegtuigen te ontwerpen. Dit meldt Corendon.

De ontwerpwedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met ontwerper Jantien Nunnikhoven (Studio Jantien) en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Fonds (NLF). De studenten moeten een zo duurzaam mogelijk, slijtvast en aantrekkelijk gangpad vormgeven voor de vloot van Corendon. De maker van het winnende ontwerp wint niet alleen een NLF Award. Zijn of haar ontwerp zal daadwerkelijk worden geïmplementeerd in de 737-MAX-vloot van Corendon.

Geen makkelijke opdracht

Gunay Uslu, CEO van Corendon: "De vloerbedekking in vliegtuigen heeft twee kenmerken: het slijt snel en het is vaak ontzettend saai. Dat willen we anders gaan doen. We dagen jong talent uit om onder leiding van Jantien Nunnikhoven duurzame, bruikbare ontwerpen te maken voor het gangpad in onze toestellen. Dat is geen makkelijke opdracht, want alles aan boord van een vliegtuig moet aan ontzettend strenge eisen voldoen. Zelfs de vloerbedekking. Maar dat maakt het natuurlijk zo’n mooie uitdaging."

Door: Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres