Logo_kentalis_animatie

Kentalis heeft een animatiefilmpje ontwikkeld voor ouders om hen te informeren over de veranderingen als gevolg van Passend Onderwijs. 

Animatie Passend Onderwijs
In het animatiefilmpje legt Kentalis in ruim vier minuten uit hoe zij vorm geeft aan Passend Onderwijs. In het filmpje staat de fictieve leerlinge Sarah centraal. Aan de hand van haar verhaal wordt duidelijk gemaakt wat binnen Kentalis allemaal gaat veranderen als gevolg van de invoering van Passend Onderwijs: van de veranderende toelating, tot de invoering van onderwijsarrangementen en de overgangsperiode van twee jaar.

De explanimation is niet het antwoord op alle vragen die bij ouders leven over Passend Onderwijs. Hanneke Busscher, programmamanager Passend Onderwijs bij Kentalis: “De explanimation is een laagdrempelig middel dat wij naast andere middelen inzetten om ouders te informeren over Passend Onderwijs. Het is vooral bedoeld om ouders een globaal beeld te geven van wat er gaat veranderen. Het animatiefilmpje roept misschien wel verdere vragen bij hen op. En dat is goed, we willen graag dat ouders betrokken zijn. Daarom eindigen we ook met te vertellen waar ouders terecht kunnen voor meer informatie en om mee te praten.”

Verdere informatievoorziening Passend Onderwijs
Op school kunnen ouders natuurlijk iedere dag terecht met hun vragen. Daarnaast worden er ook informatieavonden georganiseerd. Er is een aparte Facebookpagina Kentalis Passend Onderwijs waar informatie op wordt gedeeld en ouders met elkaar in gesprek kunnen over de veranderingen. Op een factsheet staan kort de belangrijkste veranderingen staan beschreven. Tot slot zijn uitgebreide informatie en actualiteiten te vinden op: www.kentalis.nl/passendonderwijs.

Over Kentalis
Kentalis is een landelijke organisatie en al 220 jaar gespecialiseerd in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Leerlingen en cliënten van Kentalis krijgen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen in de taal en communicatie. Om te zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving.

© Nationale Onderwijsgids