Normal_kind_horen_luisteren2342

Op 3 november vond de tweede editie van de Health Innovation Challenge plaats. Tijdens de Challenge bedachten 35 MKB-ondernemers in co-creatie met zorgorganisaties als het Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis en Pameijer oplossingen voor zeven cruciale uitdagingen in de zorg. Een testpanel van hoogbegaafde kinderen van de Rotterdamse basisschool de Passe-Partout mocht verschillende innovaties beoordelen en aanvullen.

De 35 ondernemers gingen aan de slag met uitdagingen als het creëren van een veilige en prettige thuisomgeving voor ouderen, het stimuleren van vrijwilligerswerk in de zorg en het motiveren van beweging bij patiënten in het ziekenhuis. Zij konden ook masterclasses volgen zoals ‘idee-creatie’, ‘idee-testen’ en ‘idee-ontwikkeling’. Deze masterclasses inspireerden de ondernemers om out of the box te denken. 
 
Ondernemers konden hun ideeën toetsen bij diverse zorgorganisaties die de challenges hadden bedacht. Als kers op de taart van co-creatie konden de MKB-ondernemers hun innovatieve ideeën ook laten beoordelen en aanvullen door een testpanel van hoogbegaafde kinderen van de Rotterdamse basisschool de Passe-Partout.
 
We want you werd door de jury als winnaar gekozen. De winnaars krijgen de kans om hun idee verder te ontwikkelen in een begeleidingsprogramma van het ECE ter waarde van € 10.000, een strategiesessie van EY en een coachingsgesprek van EIT Health. “In een hele korte tijd, binnen één dag, hebben we twee uitdagingen in de zorg samen met de zorgaanbieders en de kinderen kunnen samenbrengen. We kijken ernaar uit om nu aan de slag te gaan en het idee echt verder te gaan ontwikkelen tot een tastbaar resultaat waarmee het probleem van de eenzaamheid in de samenleving daadwerkelijk opgelost wordt”, aldus het winnende team. 
 
De Health Innovation Challenge is een initiatief van de Gemeente Rotterdam in samenwerking met VNO-NCW Regio Rotterdam en de Kamer van Koophandel. De Health Innovation Challenge werd georganiseerd door ECE en SMO. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids