Een groot aantal (oud-)deelnemers van NTR-programma DREAM SCHOOL heeft kritiek op het beleid van het tv-programma. In een persbericht betichten zij de programmamakers er onder andere van geen nazorg te leveren. Ook zouden deelnemers doelbewust op een bepaalde manier worden neerzet “die niet met de werkelijkheid overeenkomt”. De NTR zegt zich niet te kunnen vinden in de kritiek. Dit meldt NU.nl.
NOG
Deelnemers DREAM SCHOOL hekelen nazorg, NTR wijst kritiek van de hand
-In het NTR-programma DREAM SCHOOL wordt een groep schoolverlaters door bekende Nederlanders gestimuleerd aan de ontwikkeling van hun leven te werken. Vanaf 18 februari is het derde seizoen te zien onder leiding van bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde.
In een persbericht geven verschillende (oud-)deelnemers aan dat “de verwachting is gewekt dat met hen, na afloop van de opnames, minimaal 1 keer per week contact zou worden opgenomen om te horen hoe het gaat.” In de praktijk blijkt dit niet het geval te zijn. ‘‘Nazorg?, er is altijd heel duidelijk gezegd dat er nazorg is maar die is er gewoon niet. Het enige wat je krijgt is een Whatsapp bericht of je het nieuwe seizoen wil promoten met je social media. Een simpele vraag: Hoe gaat het met je? was al te veel gevraagd,”, aldus een gefrustreerde oud-deelnemer.
Ook ervaren de (oud)deelnemers tijdens de opnames geen veilige omgeving en worden ze “anders neergezet dan dat ze in werkelijkheid zijn.” De brief, gisteren verstuurd naar verschillende media, is ondertekend door 18 deelnemers van de afgelopen drie seizoenen en zou nog verder worden aangevuld met ondertekenaars.
De NTR laat in een reactie aan NU.nl weten dat er “twee bureaus zijn ingeschakeld met elk zijn expertise om de deelnemers voor, tijdens en na de opnamen bij te staan”. De deelnemers zouden minimaal een half jaar na de opnames nog worden bijgestaan. Wel zou het per deelnemer verschillen hoe dit traject is verlopen of verloopt.
Door: Nationale Onderwijsgids