Touringcar leerlingenvervoer Utrecht weer veel te laat op afgesproken plek

Kinderen uit Woerden en Zegveld die naar het speciaal onderwijs gaan, kwamen woensdag 25 september weer veel te laat op school. De leerlingen stonden ruim drie kwartier op de touringcar te wachten. Dat meldt RTV Utrecht.

Vervoerder Willemsen de Koning beloofde, nadat de bus maandag 23 september een uur te laat kwam vanwege miscommunicatie, dit niet meer zou gebeuren. Volgens de vervoerder gaat het nu om een menselijke fout.

Chauffeur niet aanwezig 

Een van de ouders stond woensdagochtend keurig op tijd bij de bushalte. De bus zou zijn dochter om 7.22 uur naar school in Utrecht brengen, maar de chauffeur was rond dat tijdstip niet op de afgesproken plaats. Vervoerder Willemsen de Koning werd gebeld om te vragen wat er aan de hand was. Uiteindelijk verscheen de bus pas rond 8.10 uur en kwamen de kinderen veel te laat op school.

De vervoerder liet per sms aan de ouders weten dat de bus te laat was en dat ze gingen kijken wat de reden daarvoor was. Een woordvoerder van Willemsen de Koning liet aan RTV Utrecht weten dat er een ‘menselijke fout’ is gemaakt. De dienstdoende chauffeur ging naar een stalling waar de bus niet was.

'Veel gaat ook wel goed' 

Vervoerder Willemsen de Koning baalt ook van alle fouten, maar geeft ook aan dat er heel veel ritten wel goed verlopen. “98 procent van de leerlingen wordt naar school gebracht. Niet iedere rit verloopt zonder problemen, maar we hebben dagelijks contact met de gemeenten, ouders en verzorgers om de problemen op te lossen.”

Hele dag door problemen 

Het leerlingenvervoer gaf niet alleen in de ochtend problemen, zo zegt een moeder uit Harmelen. Er ging ook van alles verkeerd bij het ophalen. Haar dochter werd vergeten op het schoolplein. “Gelukkig kon de bus nog op tijd omkeren, maar uitleg over hoe dit kon gebeuren heb ik nooit gehad.”

De moeder had nog contact met eerdere chauffeurs van haar dochter. Zij rijden voor hetzelfde bedrag als Willemsen de Koning. “Willemsen de Koning kreeg vervolgens een voorstel aangeboden van een andere moeder en daar gingen ze mee akkoord.”

Met een taxibusje naar school 

De touringcar haalt en brengt de kinderen uit Harmelen daarom niet meer. Deze kinderen gaan vanaf vandaag weer naar school met een taxibusje, zoals vanouds. En deze reed wel op tijd.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk