Normal_universiteit_utrecht

UTRECHT – Tijdens de opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht gistermiddag zijn de winnaars van de Studentenprijzen 2012 bekend gemaakt. Studenten van de Nederlandse tak van IAESTE, een organisatie die internationale stages voor bèta- en technische studenten mogelijk maakt, en alumnus Nik de Boer mochten gisteren de prijzen in ontvangst nemen voor respectievelijk de beste masterscriptie en voor bijzondere verdiensten.

De Nederlandse tak van IAESTE, the International Association for the Exchange of Students for Technical Expertise, kreeg de Studentenprijs in de categorie ‘Bijzondere verdiensten’. De groep bestaat uit Danny Chan, Milo van Holsteijn, Jobke Janssen en Wouter Vink, allen studenten of net afgestudeerden van de masteropleiding Mathematical Sciences. De jury omschreef het viertal als “allround excellente talenten”. Het juryrapport: “zij zijn internationaal gericht, zich bewust van het belang van wetenschap voor de maatschappij en hebben de durf om initiatieven te nemen. Bovendien hebben zij uitstekende studieresultaten behaald en hebben zij allen vele en gevarieerde nevenactiviteiten”.

Nik de Boer, alumnus van de master Legal Research, ontving de Studentenprijs in de categorie ‘Beste Masterscriptie’. In zijn werk beantwoordt hij de vraag of de grondrechten die door het Europees Verdrag en het Handvest worden gewaarborgd, voorrang hebben op de bescherming van grondrechten die door de afzonderlijke lidstaten wordt geboden. De jury was diep onder de indruk van het “rijke gedachtegoed dat uit de scriptie spreekt, van de veelzijdigheid van Nik en van zijn vermogen een dergelijke complexe materie met de noodzakelijke helikoptervisie te beschouwen”. Het juryrapport: “De scriptie is in een heldere stijl geschreven, heeft een krachtige structuur en heeft een aansprekend toegankelijke tekst die ook niet-specialisten veel te bieden heeft.”

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen