Universiteit Maastricht haalt vanwege seksende studenten meditatieruimte weg

Op de Universiteit van Maastricht is er een meditatieruimte waarin je alles mag doen waar je je prettig bij voelt, behalve seks hebben. Universiteitskrant Observant heeft te horen gekregen dat in het ‘mindfulnest’ toch de liefde werd bedreven. Daarom wordt de ruimte nu weggehaald. Dat meldt de NOS.

Studenten kunnen sinds het voorjaar van 2022 ontspannen en studeren in een speciale lounge. Daarin staat ook het meditatiehok. Dat is een bijna geluidsdichte cabine met een bankje. Studenten kunnen daarop plaatsnemen en hebben daarbij ook de mogelijkheid om naar rustgevende geluiden te luisteren.

Seks in de meditatieruimte 

Omdat er een aantal studenten van bil zijn gegaan in het meditatiehok zijn er weer andere studenten die geen gebruik meer willen maken van de ruimte. Deze studenten vinden het erg smerig dat andere studenten seks hebben gehad in de ruimte. De directeur van de faculteit Arts en Social Sciences heeft daarom besloten de ruimte weg te halen. De Universiteit gaat op zoek naar andere manieren om te ontspannen. Daarbij denken ze aan yoga, mediatie en vr-brillen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk