Normal_kluis_kluisje_kluizen

De besturen van de drie middelbare scholen in Arnhem die een grootscheepse kluisjesinspectie uitvoerden, zijn niet uitgenodigd voor het debat in de gemeenteraad over het onderwerp. Met name de SP reageerde verontwaardigd op het bericht dat de scholen de kluisjes van leerlingen onaangekondigd door de politie hadden laten controleren. Dinsdag 10 juni wordt de kwestie besproken in de gemeenteraadsvergadering. Dit meldt de Gelderlander.

De Arnhemse politieke partijen zien de preventieve controles van kluisjes een te zwaar middel en spreken van “inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van onschuldige leerlingen”. Directeur Freddy Sikkes van vmbo Maarten van Rossum, een van de drie scholen die de controle uitvoerden, vindt het “vreemd” dat de schoolleiding niet is uitgenodigd voor het debat. Burgemeester Kaiser van Arnhem en officier van justitie Osinga zullen de verdediging van de actie op zich nemen.

De preventieve controles van schoolkluisjes zijn een uitvloeisel van het project 'Rem op geweld', legt directeur Sikkes uit. Dat project werd jaren geleden in overleg met de ouders opgestart om maatregelen te kunnen treffen tegen geweld op school.

© Nationale Onderwijsgids