Leerlingen Hervormd Lyceum Zuid lastiggevallen door grote groep jongeren

Vier leerlingen van het Hervormd Lyceum Zuid (HLZ) zijn maandagmiddag 23 september rond 16.30 uur door een groep jongeren lastiggevallen. Een van de leerlingen werd aangevallen en raakte gewond. Daarbij werd de leerling ook beroofd. Vlak buiten het hek van HLZ gebeurde het incident. De rector van de school bevestigde het vooral woensdagochtend 25 september aan AT5.

Wilfred Vlakveld, de rector van de school, heeft een brief gestuurd naar alle leerlingen, ouders, verzorgers en collega’s. Een van de aangevallen leerlingen is naar binnen gevlucht en heeft daar een aantal docenten om hulp gevraagd.

Verklaring afgelegd 

Leerlingen, collega’s en buren hebben vervolgens een verklaring afgelegd aan de politie, zo staat in de brief. De school heeft goed contact met de politie, de gemeente Amsterdam en andere scholen over veiligheid en wat ze kunnen doen om zo’n incident in de toekomst te voorkomen.

“Als er rond de school nog zoiets gebeurt, ga dan zo snel mogelijk het gebouw in en zoek hulp”, aldus Vlakveld.

Straatroven

Rondom het Vossius Gymnasium in Amsterdam-Zuid vonden er in november 2023 meerdere straatroven plaats. Drie leerlingen van de middelbare school zijn toen van hun geld en telefoons beroofd.  

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk