Middelbare scholen Deventer treffen maatregelen en gaan woensdag weer open

De vier locaties van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer gaan woensdag 2 oktober weer open. Leerlingen van deze scholen werden dinsdag 1 oktober eerder naar huis gestuurd vanwege een dreigement dat rondgaat in verscheidene appgroepen. De scholen hebben inmiddels verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat meldt NU.nl.

Het gaat om de scholen Het Corberic, Arkelstein en twee locaties van De Marke. Voor de veiligheid van de leerlingen en medewerkers zijn er verschillende maatregelen getroffen, aldus de politie in een persbericht. Scholen, politie, justitie en gemeente hebben in overleg besloten de scholen te heropenen.

Schietpartij

Op verschillende afdelingen van de school werd er gedreigd met een schietpartij. Daarom sloten de scholen voor de zekerheid hun deuren en werden de leerlingen die al aanwezig waren naar huis gestuurd.

Schrik zit er goed in

Leerlingen, ouders, verzorgers, de directie en de medewerkers van de scholen zijn, volgens burgemeester Ron König erg geschrokken. “Dat kan ik mij ook goed voorstellen. Bedreigingen via sociale media zijn ernstig, zorgelijk en verwerpelijk.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk