Passend Onderwijs is een van de onderwerpen die controversieel is verklaard. Tijdens het Ronde Tafel Overleg Passend Onderwijs op 11 maart hebben de deelnemers uitgebreid over dit besluit van de Tweede Kamer gediscussieerd.

Een meerderheid van de ouderorganisaties is er een voorstander van om door te gaan met de verdere ontwikkeling van de verschillende thema’s uit het landelijke Referentiekader (in het referentiekader worden de thema’s van Passend Onderwijs uitgewerkt). Ook minster Rouvoet heeft in een brief laten weten dat hij hoopt dat partijen de eerdere plannen uit zullen blijven werken. Rouvoet is er tevens voorstander van om nog een bestuurlijk overleg te organiseren.
Platform VG is het hier niet mee eens en pleit er juist voor om deelthema’s die niet gezamenlijk worden gedragen nu te laten rusten. Platform VG sluit namelijk niet uit dat een volgend kabinet met andere oplossingen zal komen dan in de huidige plannen van Passend Onderwijs staan. Zoals bekend vindt Platform VG de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) tekort schieten en is Platform VG tegen het afschaffen van het rugzakje. Eerder heeft Platform VG alternatieven aangereikt.

Bron: www.platformvg.nl