Enquête verkiezingen 2021: wat willen mensen met handicap of ziekte?

Maart 2021 zijn de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer gepland. Ieder(In) wil dat politieke partijen veel meer aandacht besteden aan mensen met een beperking of chronische ziekte. Met een enquête wil de organisatie inventariseren welke punten van belang zijn, zoals onderwijs, zorg en werk. Deze komen in het Ieder(in)-verkiezingspamflet aan de politieke partijen. Dit meldt Ieder(In).

Ruim twee miljoen mensen in Nederland hebben een beperking of chronische aandoening. Toch staan onderwerpen die hen aangaan niet altijd even hoog op de politieke agenda.
 

Verkiezingspamflet 2021

Voor de Tweede Kamerverkiezingen (maart 2021) wil Ieder(in) daar samen met haar leden en andere organisaties van mensen met een beperking of chronische ziekte verandering in brengen. Dat doen ze door de komende maanden met een eigen verkiezingspamflet te komen. Politieke partijen kunnen uit dit verkiezingspamflet de punten overnemen voor hun eigen verkiezingsprogramma’s.
 

Enquête: wat wil jij?

Om tot een stevig pamflet te komen, hebben de organisaties jouw ervaring en deskundigheid nodig.  Ieder(in) en de andere organisaties vragen je de enquête via de link hieronder in te vullen en verder te verspreiden, zodat zoveel mogelijk mensen erop kunnen reageren. In de enquête staan vragen over zorg, geld, werk, onderwijs, vervoer, wonen en het VN-verdrag Handicap.
 
Wat willen wij van de politieke partijen en een nieuw kabinet? Waar moeten zij zich voor inzetten als het gaat over mensen met een beperking of chronische ziekte? Laat het weten via de enquête.
 
Meedoen aan de enquête kan via de website van Ieder(in). De enquête is anoniem en invullen kost ongeveer 5-10 minuten. Tot en met 4 maart kun je meedoen. Als je ondersteuning nodig hebt bij het invullen, laat dat weten via post@iederin.nl, dan neemt de organisatie contact met je op.
 
Door: Nationale Onderwijsgids