Boze ouders slaan handen ineen om druk op falend leerlingenvervoer op te voeren

Om het leerlingenvervoer te verbeteren en om de gemeente Stichtse Vecht onder druk te zetten, heeft een groep ouders de handen ineengeslagen. Dat meldt RTV Utrecht.  

Boze Ouders Leerlingenvervoer (BOL) is de naam van de groep ouders. Zo’n 145 kinderen maken gebruik van het leerlingenvervoer van Willemsen de Koning in de gemeente Stichtse Vecht. Ouders van 35 kinderen hebben zich bij BOL aangesloten.

Falend leerlingenvervoer 

In de groepsapp van BOL staan veel verhalen over het falende leerlingenvervoer. Kinderen worden te laat of helemaal niet opgehaald en soms worden ze op de verkeerde locatie weer afgezet. Oprichter Raymond Fiscalini wil met al die verhalen een dossier opbouwen.

Lange reis naar school 

Op 1 oktober zal BOL bij de gemeenteraadsvergadering het dossier presenteren. De ouders van BOL willen nog in gesprek met wethouder Karin van Vliet en de vertegenwoordigers van Wilemsen De Koning. Kinderen zijn nu namelijk heel lang onderweg om op school te komen.

Zo is de kleinzoon van Fiscalini doof-slechthorend. Zijn school zit in Vught en zelf woont hij in Maarssen. Het leerlingenvervoer gaat via Utrecht Leidsche Rijn omdat de kleinzoon met twee kinderen reist die naar Sint-Michielsgestel moeten. De schoolroute die het leerlingenvervoer eerst reed was andersom. “Hij is nu om 08.30 uur op school, maar daarvoor moet hij al om 07.00 uur in de bus zitten”, aldus Fiscalini.

Vast aanspreekpunt voor ouders 

Het probleem zal niet makkelijk op te lossen zijn omdat het zeer complex is. Maar een open en transparante communicatie naar de ouders zal al veel schelen. Het leerlingenvervoer moet een vast aanspreekpunt voor ouders regelen bij de gemeente.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk