Studentenvereniging gestraft door Fontys vanwege overtreden alcoholregels

Fontys Hogescholen straft studentenvereniging Innovum van Fontys Engineering. Tijdens de introductieweek is er namelijk alcohol gedronken. Vrij normaal tijdens de introductieweek zou je denken, maar dit mag niet voor de vier uur ’s middags. En daar hield de studentenvereniging zich niet aan. Dat meldt Studio040.

Studentenverenigingen uit Eindhoven maakten in 2023 bekend dat ze tijdens de introductieweken minder alcohol wilden schenken. Bij de TU/e-intro ging dat dit jaar heel goed. Tijdens de intro van Fontys (die deze week plaatsvindt) ging het op maandag 26 augustus al mis. Universiteitsblad Cursor zag dat er al bier gedronken werd voor de toegestane tijd van vier uur in de middag.

Maatregelen 

Fontys heeft laten weten dat er meteen maatregelen werden getroffen. Een woordvoerder van de hogeschool laat weten dat de regels omtrent alcohol verder goed worden nageleefd.

De studentenvereniging die de regel overtrad krijgt minder geld vanuit de hogeschool. Een kanotocht die dinsdagmiddag 27 augustus op de planning stond is ook geannuleerd.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk