De meeste kinderen hebben afgelopen weekend wel video's gezien op tv of op sociale media over de aanslagen in Parijs. Volgens docent Henk ter Haar weten de kinderen vaak wel ongeveer wat er gebeurd is, maar net niet helemaal. Volgens Ter Haar kunnen de sociale media zeker van pas komen in de lessen over de gruwelijke dingen. Dat meldt NOS.
Begin januari, na de aanslag in Parijs op de redactie van het tijdschrift Charlie Hebdo, maakte Ter Haar, docent en teamleider op vmbo-scholengemeenschap Guido de Bres en columnist bij de Nationale Onderwijsgids, een handleiding met tips en trucs voor docenten en leraren. De handleiding is voor docenten die worstelden met de vraag hoe dergelijke gebeurtenissen in de klas moeten worden besproken.
“Filmpjes van het Jeugdjournaal, presentaties van andere docenten, zulk soort dingen worden nu gedeeld. Dat moet je allemaal ten volle benutten”, zegt Ter Haar. De docent benadrukt dat docenten en leraren zich gesteund moeten weten door hun schoolleiding. “Die moeten kaders scheppen, dat hebben veel docenten gemist na de aanslag op Charlie Hebdo”, aldus Ter Haar.
Vrijdagavond zijn verschillende terreuraanslagen gepleegd in Parijs die zo'n 129 mensen het leven heeft gekost en nog vele gewonden. Daarom wordt om 12.00 uur in heel Europa een minuut stilte gehouden.
© Nationale Onderwijsgids