Basisschool De Parelburcht blijft vanwege brand toch langer gesloten

Basisschool De Parelburcht in Oost-Souburg blijft langer gesloten vanwege een brand die donderdag 15 augustus in het pand uitbrak. De school laat in een brief aan de ouders weten dat ze nog minimaal één dag nodig hebben om de school weer gebruiksklaar te maken. Caroline Stenneken van scholengroep Onze Wijs geeft aan dat de veiligheid en de gezondheid van de kinderen en medewerkers het belangrijkste is. Dat meldt Omroep Zeeland.

Het is de bedoeling dat donderdag 22 augustus de school weer open is voor alle leerlingen. “De lokalen zijn schoongemaakt, maar worden op dit moment nog steeds gelucht”, schrijft directrice Nelly van de Velde aan de ouders van de leerlingen. Basisschool Louise de Coligny in Vlissingen is wel beschikbaar als noodopvang.

Grondige schoonmaakbeurt 

Dinsdag 20 augustus is de school grondig schoongemaakt, maar toch is er meer tijd nodig. Zo moet er nog gewacht worden op een testuitslag van de brandweer en de fijnstofexpert. Als alle uitslagen goed zijn, mag de school donderdag 22 augustus weer open.

Zorgen over de nieuwbouw 

Ouders maken zich vooral zorgen over de nieuwbouw van de school en over de veiligheid van hun kinderen. Het schoolgebouw waar de kinderen nu nog les krijgen is in een erbarmelijke staat. Officieel staat er al een ander gebouw klaar voor de leerlingen, maar daarvan moet nog aangetoond worden of het wel veilig is.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk