Op donderdag 18 februari 2016 organiseert Academie Zorgbelang in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven een workshop rond het thema laaggeletterdheid. In deze workshop staan we stil bij de betekenis van laaggeletterdheid, hoe het te herkennen is en wat organisaties hiermee kunnen doen. Daarnaast krijgen deelnemers praktische tips om de communicatie met deze groep mensen beter te laten verlopen. Zo kunnen zij meteen zelf aan de slag! Deze workshop is bedoeld voor patiënten- en belangenorganisaties, vrijwilligers en andere geïnteresseerden die betrokken zijn bij zorg en welzijn. Dit meldt Zorgbelang Brabant.
Ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland tussen de 16 en 65 jaar zijn laaggeletterd. Zij beschikken over onvoldoende basisvaardigheden, zoals: lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale kennis. Vaardigheden die van groot belang zijn bij het gebruik maken van zorg. Onderzoeken laten zien dat er een negatieve relatie bestaat tussen laaggeletterdheid en de gezondheidspositie van deze groep mensen. Denk hierbij aan moeite met het lezen van bijvoorbeeld medische bijsluiters of instructies over de noodzakelijke zorg. Dit kan forse risico’s met zich meebrengen voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk meer inzicht te krijgen in laaggeletterdheid.
De workshop vindt plaats op donderdag 18 februari 2016 van 09:30 tot 12:30 uur bij Zorgbelang Brabant, Ringbaan Zuid 44, Tilburg. Kosten deelname: € 15,- . Aanmelden kan via de website via https://academie.zorgbelang-brabant.nl.
© Nationale Onderwijsgids