Spoedcursus voor nieuwe bewindspersonen op het Catshuis

Een spoedcursus ‘bewindspersoon’ was nodig volgens het nieuwe kabinet. Slechts 2 van de 29 kabinetsleden hebben namelijk ervaring op bestuurlijk gebied. Daarom werd er op dinsdag 13 augustus in het Catshuis een cursus georganiseerd. Dat meldt Hart van Nederland.

Mariëlle Paul, VVD-staatssecretaris Funderend Onderwijs en Emancipatie, is één van de twee bewindspersonen met ervaring. Zij was minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs in het vorige kabinet. Haar voorganger Dennis Wiersma moest vanwege grensoverschrijdend gedrag zijn taken als minister naast zich neerleggen. Paul gaat in het kabinet Schoof dezelfde taken uitvoeren, maar dan als staatssecretaris en niet meer als minister.

Spoedcursus 

De spoedcursus was voor de andere 27 ministers en staatssecretarissen zeer welkom. Ook premier Dick Schoof deed mee aan de cursus om straks een goede start te maken. In hun vakantie moesten de leden van het nieuwe kabinet het ‘Handboek voor bewindspersonen’ doornemen. Zo kwamen ze op de eerste dag van de cursus al goed beslagen ten ijs.

Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ingrid Coenradie vertelde aan de toegesnelde journalisten dat ze het handboek helemaal uitgelezen had. Over de spoedcursus wilde ze niets zeggen, alleen maar dat het goed was om weer even met elkaar samen te komen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 
Beeld: Martijn Beekman