Leraren bestellen massaal eerste kinderboek in vorm van smartphone

Basisschoolleraren hebben Het telefoonboekje, het allereerste Nederlandse kinderboek in de vorm van een smartphone, massaal besteld voor hun leerlingen. Het opvallende boekje van schrijver Marjon Hoffman is inmiddels in een oplage van ruim 50.000 exemplaren besteld. Dat maakten boekenkoepel CPNB en telecombedrijf Odido, die het project steunt, zondag bekend.

Vanaf dit schooljaar geldt op alle basisscholen een telefoonverbod. Om deze nieuwe regel onder de aandacht te brengen lanceerden de twee partijen in april het boekje. Het verhaal gaat over Sam, die door zijn vervelende kleine zusje in de problemen komt. Via hun app-gesprekken lezen we hoe de problemen steeds erger worden. Het hele boek bestaat uit chatberichten.

Massaal het boek besteld 

Marjon Hoffman is vooral bekend van de succesvolle reeks De regels van Floor, die ook bewerkt is tot televisieserie. Basisschoolleraren konden zich vanaf april melden om exemplaren van het boek voor hun leerlingen te bestellen. Dit hebben zij volgens CPNB "massaal gedaan". De boekenkoepel hoopt dat Het telefoonboekje leerlingen aanzet tot meer lezen. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend, stelt CPNB.

Door: ANP