Leraren ontvangen brief van directeur over onrust door Halloweentuin

Een gezin met een uitgebreid versierde Halloweentuin in Ouderkerk aan de IJssel heeft opnieuw te maken gekregen met mensen die hun spullen hebben vernield en er zijn eieren tegen het huis gegooid. De nabijgelegen school bemoeit zich er inmiddels ook mee. Naar alle docenten is een brief gestuurd over hoe ze het beste kunnen omgaan met de onrust die is ontstaan onder de leerlingen. Dat meldt Hart van Nederland. 

Het gezin met vier kinderen besloot na een oproep op Facebook mee te doen aan de Halloweenviering in hun woonplaats. In de tuin staan enge poppen, kruizen en verschillende zwarte versieringen. Buren en andere omwonenden waren het hier niet mee eens en sindsdien heeft de familie te maken met vernielingen, discussies en intimidaties.

Halloweentuin 

De Koningin Wilhelminaschool heeft de ophef over de Halloweentuin in de gaten gehouden. Schooldirecteur Christiaan de Leeuw heeft zijn medewerkers een brief gestuurd. Daarin staat hoe ze moeten omgaan met leerlingen die onrustig zijn gewoon naar aanleiding van het nieuws en het gedoe rondom de versieringen in de tuin.

Schoolkinderen lopen regelmatig langs de woning met de enge tuin. Sommige kinderen vinden de poppen met afgehakte handen en hoofden, skeletten en grote spinnenwebben eng. Directeur De Leeuw hoopt dat de rust snel weer wederkeert in Ouderkerk aan de IJssel.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk