Kinderen met dyslexie zijn echte kanjers. Lezen en schrijven gaat soms een beetje lastig, maar door veel te oefenen kun je een heel eind komen. Dat heeft gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus, promovenda aan de Radboud Universiteit en orthopedagoog bij Marant, ontdekt in haar onderzoek naar dyslexiebehandelingen. Zij wil al die kanjers een hart onder de riem steken met een spannend kinderboek dat speciaal over hen gaat. Het boek is gebaseerd op haar onderzoeksresultaten.
NOG
Hét eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie is er!
-Een kroon voor een kanjer is een idee van gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus, promovenda aan de Radboud Universiteit en orthopedagoog bij Marant. Zij onderzoekt de effectiviteit van de huidige behandelmethode voor dyslexie en wil de resultaten hiervan met zoveel mogelijk mensen delen, vooral ook met kinderen met dyslexie. Het is een spannend boek geworden, met veel illustraties en toegankelijke teksten, gericht op kinderen van 8 tot 11 jaar. Liesbeth heeft het boek geschreven in samenwerking met Monique van der Zanden. De illustraties zijn gemaakt door Jeska Verstegen.
Een kroon voor een kanjer gaat over Raf. Raf is 9 jaar en heeft dyslexie.Hij leest heel langzaam en draait woorden om. De kinderen van groep 5 pesten hem daarmee. Ze worden opgestookt door de gemene tweeling Peggie en Meggie. Als Raf een spreekbeurt moet houden, is hij vreselijk zenuwachtig. Maar hij krijgt een keigaaf idee: ze gaan ervoor naar een eiland! De hele klas mag mee in de helikopter van zijn vader. Dat is het begin van een spannend avontuur…
De regel- en letterafstand is aangepast, waardoor het lezen makkelijker wordt. Het boek draagt bij aan het zelfvertrouwen van kinderen met dyslexie. Ook voor kinderen zonder dyslexie is het boek waardevol; zij leren hoe het is wanneer lezen en spellen niet vanzelf gaat.
Meer weten over dit boek en het onderzoek van Liesbeth Tilanus? Kijk op www.liesbethtilanus.nl voor meer informatie.
(Dit is een advertorial)