Goochelaar Steven Kazàn en Eldert Smelt (Presentator van Topdoks) geven de komende twee weken een gastles op verschillende basisscholen om aandacht te vragen voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. De gastlessen staan in het teken van 3FM Serious Request dat dit jaar geld inzamelt voor Stichting ALS Nederland. Dat meldt Stichting ALS Nederland.
De BN’ers zijn bekende gezichten voor kinderen. Regelmatig zijn ze te zien op NPO Zapp, Jeugdjournaal en TikTok. Met hun gastlessen op diverse plekken in Nederland (Almere en Zwolle) geven ze het startsein voor alle gastlessen die in aanloop naar het Glazen Huis georganiseerd worden. Steven Kazàn, genomineerde voor de Televizier-Ring Jeugd, twijfelde geen moment: “Voor 3FM Serious Request zet ik me graag in. Ik ben geen expert op het gebied van ALS, maar zal wél zorgen voor de nodige magie, in de hoop dat alles extra bij zal blijven!”
Impact van ALS
In aanloop naar het Glazen Huis, dat dit jaar in Nijmegen staat, krijgen meer dan 30.000 kinderen een les over ALS en 3FM Serious Request. Op een speelse, interactieve manier leren kinderen wat de impact van de ziekte ALS is. Tijdens de les doen kinderen testjes om te ervaren wat het is om je handen niet te kunnen gebruiken of wanneer je niet meer goed kunt praten. Ook gaan ze samen de uitdaging aan om een actie te bedenken voor 3FM Serious Request.
3FM Serious Request
Van 17 t/m 24 december staat het Glazen Huis, hét symbool van 3FM Serious Request, op de Grote Markt in Nijmegen. Tijdens deze week voor kerst maar ook in de aanloop daar naartoe staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van 3FM Serious Request. Vanuit het Glazen Huis wordt 24 uur per dag live radio en online content gemaakt. Artiesten treden op vanaf het podium naast het Glazen Huis. Welke 3FM-dj’s zich dit jaar gaan opsluiten, wordt in november bekendgemaakt. Het geld dat opgehaald wordt gaat naar onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, en de verwante ziekten PSMA en PLS en hulpmiddelen voor ALS-patiënten.
Door: Nationale Onderwijsgids