Afvalbattle tussen drie basisscholen gewonnen door Wereldwijs

In Gouda deden negentig leerlingen van drie basisscholen afgelopen schooljaar mee met de afvalbattle. Dit jaar is de strijd gewonnen door Wereldwijs. De school ging naar huis met een duurzame prijs. Dit melden ZoGouds.nl en Cyclus NV.

Het AFVALVRIJE SCHOOL-project werd dit jaar door de drie basisscholen in Gouda en Krimpen aan den IJsel uitgevoerd. Allen wisten hun school afvalvrij te maken, door waardevolle grondstoffen te scheiden en de omgeving van de school vrij te houden van zwerfafval. Initiatiefnemer Cyclus NV startte ook met de gescheiden inzameling van PMD, GFT+E en oud papier en karton.

Ambassadeur

Dit  schooljaar is de afvalbattle gewonnen door basisschool Wereldwijs uit Gouda. De school is volgens Cyclus een echte ambassadeur voor de AFVALVRIJE SCHOOL door regelmatig prikacties te organiseren, posters op te hangen en dankzij het minicontainerspel en de Kahoot-quiz.

Scholen die willen meedoen met het project hoeven hier zelf geen bijdrage voor te betalen. Alles wordt door gemeenten gefinancierd.

Door: Nationale Onderrwijsgids / Johanne Levinsky