Landelijk lesprogramma Vakkanjers gelanceerd door Koningin Máxima

Hare Majesteit Koningin Máxima lanceert woensdagochtend 2 oktober Vakkanjers, het landelijke  lesprogramma en de wedstrijd over techniek voor leerlingen. De lancering vindt plaats in Space Expo in Noordwijk, het thema van deze editie van Vakkanjers is Ruimtemissie Aarde: Blik op de Toekomst! Vakkanjers bestaat 25 jaar, de jubileumeditie is gericht op hoe je met technologie uit de ruimte het leven op aarde beter kunt maken. Dat meldt de Rijksoverheid. 

André Kuipers en collega-astronauten Helen Sharman en Claudie Haigneré dagen de leerlingen uit ideeën te bedenken en op onderzoek uit te gaan in Space Expo. Koningin Máxima lanceert samen met leerlingen de landelijke start, waarna zij in gesprek gaat over de onderzoeken van de leerlingen.

Lesprogramma met landelijke wedstrijd 

Het lesprogramma en de landelijke wedstrijd is voor leerlingen vanaf groep zeven van het basisonderwijs tot en met de vierde klas van het voortgezet onderwijs. Aan de hand van uitdagingen bedenken de leerlingen oplossingen voor een technisch vraagstuk, passend bij hun leerjaar. Ruimtevaartmuseum Space Expo neemt 185 deelnemende kinderen mee op ontdekkingsreis, zodat de ruimte(vaart) tot leven komt. Te midden van satellieten, raketten en ruimteschepen krijgen leerlingen technische opdrachten en leren zij over de kwetsbaarheid van planeet aarde.

Door: Nationale Onderwijsgids