Schoolbrengweek in Albrandswaard is weer voorbij

Wethouder Mario Bianchi van verkeer en wethouder Mieke van Ginkel van onderwijs brachten afgelopen week een bezoek aan basisscholen in Albrandswaard. Mario stond voor groep 4/5 van De Avonturier in Poortugaal en Mieke stond voor de klas van de groepen 6 van de Julianaschool in Rhoon. Dat meldt de gemeente Albrandswaard. 

Mario en Mieke vertelden over de Schoolbrengweek en dat het gezonder en veiliger is om met de fiets of lopend naar school te gaan in plaats van met de auto. Er ontstonden leuke gesprekken over wie er wel of niet op de fiets of lopend naar school gaat. Veel kinderen doen dit gelukkig al, vinden het leuk en gaan ook zelfstandig naar school. Naast dat het gezond is, zorgt het voor een veilige schoolomgeving.

Lopend of op de fiets naar school 

De Schoolbrengweek is dé week dat organisator School op SEEF ouders en kinderen in heel Nederland oproept om lopend of op de fiets naar school te gaan.

Veilige schoolzones en -routes 

De komende jaren zet de gemeente met de mobiliteitsvisie in op het veiliger maken van schoolzones en schoolroutes. Denk hierbij aan het autoluwer maken van schoolroutes en attentie-verhogende maatregelen zoals aangebracht bij de Julianaschool.

Door: Nationale Onderwijsgids