Basisschoolleerlingen uit Nieuw-Vennep kunnen zich laten inenten tegen mazelen

Op een basisschool in Nieuw-Vennep zijn twee leerlingen besmet (geweest) met de mazelen. Men wil voorkomen dat andere scholieren ernstig ziek worden. Daarom gaat de GGD deze en volgende week leerlingen vaccineren die nog niet of nog niet volledig zijn ingeënt. Dat meldt NH Nieuws. 

Welke school te maken heeft met de mazelen wil de GGD omwille van de privacy niet bekendmaken. Het zijn wel twee leerlingen van dezelfde basisschool en ze zijn beiden jonger dan 12 jaar.

Mazelen 

De eerste leerling werd twee weken geleden ziek. De leerling is tijdens de periode dat ie het besmettelijks is niet op school geweest omdat de ziekte in een zeer vroeg stadium werd ontdekt. Het kind gaat nu overigens wel gewoon weer naar school en is ook genezen, aldus een woordvoerder.

Besmettelijke periode 

Het tweede kind ging wel naar school tijdens de besmettelijke periode. Alle klasgenoten van de leerling zijn hiervan door de GGD op de hoogte gebracht. Mochten kinderen klachten krijgen dan is het advies aan de ouders om ze te laten testen. De basisschool heeft een pop up-vaccinatielocatie neergezet waar kinderen een BMR-vaccinatie kunnen halen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk