Scholen uit Salland beginnen aan eigen kinderopvang

Zeventien scholen van Mijnplein in Salland werken samen aan een eigen kinderopvangorganisatie. Ze zijn nu aan het onderzoeken of er een opvang gestart kan worden in Hoonhorst, Lettele en Raalte. Dat meldt het AD.

Alle Mijnplein-scholen moeten vanaf 2032 intergrale kindcentra zijn. Kinderopvang, onderwijs en buitenschoolse opvang werken in zo’n kindcentra intensief samen.

Inhoudelijke kans 

Bart de Grunt, bestuurder van Mijnplein snapt wel dat je niet meer kinderen naar school gaan in kleine dorpen als Hoonhorst en Lettele. “Het gaat om de inhoudelijke kans.” Kinderen zouden bij wijze van spreken niet meer hun afspraak bij fysiotherapie of de ggz buiten de deur hoeven hebben.

Mijnplein

Mijnplein werkt in Olst en Wijhe al samen met andere schoolbesturen en opvangorganisaties. Al de scholen van Mijnplein moeten in 2032 integrale kincentra zijn.

De eerste scholen waar Mijnplein gaat kijken of kinderopvang daar werkt zijn de basisscholen St. Cyriacus, Sancta Maria, De Rietkraag en SO De Zonnehof en VSO Hofplein. De andere scholen blijven zoals ze zijn.

Individuele behoeften 

Omdat kinderopvangmedewerkers nauw gaan samenwerken met onderwijsmedewerkers denkt Mijnplein de individuele behoeften van kinderen beter in kaart te brengen. Onderwijs en kinderopvang kunnen elkaar daarmee versterken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk