Op vrijdag 23 september organiseren het lectoraat Jeugd en Opvoeding van de Haagse Hogeschool en het Algemeen Nederlands Gezelschap voor de Studie van Zelfmoordproblemen de nationale conferentie 'Suïcidepreventie. Waarom faalt 't?' De conferentie is bedoeld voor wetenschappers, hulpverleners, docenten, studenten en ervaringsdeskundigen. Dat meldt Haagse Hogeschool.
Er is veel bekend over het wat en hoe van suïcidaal gedrag, maar het beeld van het waarom is nog zeer incompleet. De conferentie heeft daarom als doel het in beeld brengen van de hiaten in onze kennis, een overzicht geven van de sterke en zwakke kanten van de hedendaagse suïcidepreventie activiteiten en uitzicht bieden hoe deze preventie de grootste kans van slagen heeft en wie en wat daarvoor nodig is. Uitgangspunt daarbij is dat de Suïcidepreventie van de toekomst niet alleen om de kennis, inzicht en inzet van wetenschappers en professionals vraagt, maar evenzeer van ervaringsdeskundigen en van het publiek in het algemeen.
Op de conferentie komen een aantal sprekers aan het woord, zoals René Diekstra, emeritus professor of Psychology University Roosevelt Middelburg en lector Jeugd en Opvoeding aan de Haagse Hogeschool, Jan Mokkenstorm, psycholoog, en Andy Sanders, emeritus-hoogleraar Godsdienstfilosofie aan Rijksuniversiteit Groningen.
Kosten voor deelname is 35 euro, voor studenten is het 15 euro. Op www.dehaagsehogeschool.nl is meer informatie over de conferentie te vinden.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids
Is er een adres waar mijn zoon beter geholpen wordt dan het GGZ in Drenthe. Er heeft een incident plaatsgevonden en nu 3 maanden verder is er nog niets gebeurt dan een autisme test en een intelligentietest. Mijn zoon wil niet aangeven dat het een suicidaal probleem is omdat hij dan opgenomen wordt. Maar ik zie hem opnieuw onderuit gaan.