Leerlingen Lodewijk college krijgen gastles van Amerikaanse astronauten

Op het Lodewijk College in Terneuzen kwamen twee Amerikaanse astronauten een gastles verzorgen. De school zelf is vernoemd naar de Zeeuwse astronaut Lodewijk van den Berg en een van de astronauten uit Amerika heeft ooit met hem samengewerkt. Volgens astronaut Norman Thagard zijn ze op de school om hun vriend Lodewijk te eren. Dat meldt Omroep Zeeland.

Groepjes leerlingen staan in de aula vol enthousiasme de astronauten op te wachten. Ze vinden het heel bijzonder dat de school komen bezoeken.

'Doe goed je best op school' 

Tijdens de gastles krijgen de twee astronauten veel verschillende vragen. Zo ook de vraag ‘hoe word je astronaut?’ Ruimtevaarder Mike Baker heeft daarop wel het antwoord. “Kies de richting die je bij je past en studeer heel hard. Vervolgens kun je je aanmelden.” De hoofdlijn van het verhaal is eigenlijk dat je je best moet doen op school.

Speciaal bezoek 

Voor de Amerikanen is het bezoek aan de school best speciaal te noemen. Thagard heeft namelijk met Van den Berg gewerkt (waar de school naar vernoemd is).  Lodewijk van den Berg werd geboren in Sluiskil en overleed in 2022 in Florida.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk