Lesmateriaal door Beeld en Geluid gekoppeld aan Inktspotprijs 2024

De Inktspotprijs 2024 is gewonnen door Hajo, met zijn tekening 'Wilders Wint'. De tekening werd gepubliceerd door NRC op 24 november 2023. De tekenaar won in 2016 al eens de Junior Inktspotprijs. Beeld & Geluid is een van de sponsoren voor de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar. Dat meldt Beeld & Geluid.

In samenwerking met de organisatie achter de prijs, stichting Pers & Prent, heeft Beeld & Geluid lesmateriaal ontwikkeld over de functie en waarde van spotprenten. In het lesmateriaal ontrafelen docenten samen met leerlingen stap voor stap verschillende prenten, achterhalen ze de bedoeling van de prent en bespreken ze de actualiteit. Het lesmateriaal is hier te bekijken.

Inkspotprijs 

De Inktspotprijs werd op dinsdagavond 24 september uitgereikt in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De jury werd dit jaar voorgezeten door scenarist en regisseur Niek Barendsen. De jury bestond verder uit kunsthistoricus Harriet Stroomberg, historicus en journalist Lotfi El Hamidi, grafisch ontwerper en illustrator Marlies Visser en schrijver en presentator Splinter Chabot. Jop Euwijk (conservator Nieuws, Informatie en Actualiteiten) zit namens Beeld & Geluid in het bestuur van de Inktspotprijs.

Door: Nationale Onderwijsgids