Onderzoek naar voedselbanken

UTRECHT - De steeds langere wachtrijen bij de acht voedselbanken in de stad Utrecht vormden voor de Hogeschool Utrecht aanleiding tot een onderzoek naar de achtergrond van de gebruikers. Dat meldt RTV Utrecht.

Steeds meer hogeropgeleiden en mensen uit naburige gemeenten maken gebruik van de voedselbank. Om te kijken hoe hier beter op ingespeeld kan worden, gaan docenten van de opleiding Social Work gebruikers en vrijwilligers van de voedselbanken interviewen. 

Op deze manier wil Hogeschool Utrecht bekijken wat de samenstelling van de gebruikers is. Zo wordt er gekeken naar geslacht, arbeidsgeschiedenis, inkomstenbronnen en sociale achtergrond. Daarnaast maken studenten van de Faculteit Communicatie en Journalistiek een documentaire over de gebruikers.

Voor het project werkt de hogeschool samen met schrijfster Sascha Meyer, van het boek 'De nieuwe arme'. In dit boek verhaalt zij over haar ervaringen als gebruiker van de voedselbank. Zij kwam daar terecht na een scheiding en het verlies van haar baan.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem