Normal_hanze__hogeschool__groningen

Op donderdagmiddag 25 april wordt Start-up City op Campus Groningen omgetoverd tot festivalterrein. Het belooft een dag vol workshops, ondernemerschap muziek en foodtrucks te worden. De Dag van de Ondernemende Student, een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, wordt afgesloten met de uitreiking van de Rabo Ondernemersprijs ter waarde van 10.000 euro en een publieksprijs. Dit meldt Hanzehogeschool.

De Hanzehogeschool en Rabobank dagen studenten uit hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen. Bijna 60 studenten van de hogeschool hebben een ondernemingsplan ingediend voor de Dag van de Ondernemende Student. Talenten van verschillende opleidingen, allemaal met een eigen bedrijfsidee en motivatie. Tijdens een selectiedag, gehouden in maart, zijn drie studenten genomineerd voor de Rabo Ondernemersprijs.
 
De jury, bestaande uit (alumni)ondernemers en investeerders, heeft drie studenten genomineerd voor de Rabo Ondernemersprijs. Zij presenteren die dag hun bedrijfsidee. De ideeën betreffen een mechanische sta-op toilethulp, een nieuw concept voor de koopwoningmarkt en flexibele modules voor een camper.
 

Dag van de Ondernemende Student

Ondernemen is doen. Tijdens het festival zijn er verschillende doe-activiteiten waarbij aanwezigen hun ondernemende houding of gedrag kunnen testen of inzetten. Ook kunnen bezoekers tijdens het festival hun stem uitbrengen op één van de kandidaten die kans maken op de publieksprijs.
 
De Dag van de Ondernemende Student wordt gehouden op donderdag 25 april van 13.00 uur tot 18.00 uur bij Start-up City, Kadijk 2 te Groningen. Start-up City is een creatieve en toegankelijk plek waar de studenten, medewerkers en het netwerk van de Hanzehogeschool Groningen in een lerende omgeving komen waarbij ondernemen en ontmoeten centraal staan.  
 
Het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap van de Hanzehogeschool Groningen wil ondernemerschap stimuleren bij studenten. Het doel is een positieve bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van de regio. Dit kan op twee manieren. Door een ondernemende houding en innovatief denken te stimuleren bij studenten. Zo wordt geïnvesteerd in de professionals van de toekomst. Studenten met een goed bedrijfsidee worden ondersteund bij het starten van een eigen bedrijf. Dit levert op een later moment wellicht werkgelegenheid op in de regio. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids