Donderdagochtend 6 juli zijn zorgorganisatie Pieter van Foreest en ROC Mondriaan een hernieuwd partnerschap aangegaan. Petra de Jongh, voorzitter van de Raad van Bestuur van Pieter van Foreest en Rianne van der Meij, lid van het College van Bestuur van ROC Mondriaan ondertekenden hiertoe een strategische opleidingsalliantie. Deze overeenkomst houdt in dat de School Zorg en Welzijn Delft en LLO (Leven Lang Ontwikkelen) van ROC Mondriaan de vaste partner zijn en blijven voor Pieter van Foreest op het gebied van opleidingen en trainingen. Met elkaar gaan de partijen zorgen voor het anders en nog beter opleiden van mensen die bij Pieter van Foreest werken, dan wel mensen jong en oud(er) die in de zorg bij Pieter van Foreest willen gaan werken. Werkplezier en het behouden daarvan staan hierbij hoog in het vaandel. Dat meldt ROC Mondriaan.
Rianne van der Meij: “Voor mij is het belangrijk dat je in het mbo-onderwijs iets toevoegt aan een mensenleven, een jongerenleven. Dat je mensen opleidt voor werk en om zichzelf overeind te kunnen houden in de wereld. En als je dan ook nog iets toevoegt aan een maatschappelijk belang zoals de zorg, ja dat maakt me eigenlijk dubbel trots vandaag.”
Strategische samenwerking
Vanaf heden is en blijft ROC Mondriaan de vaste onderwijspartner van Pieter van Foreest. Deze strategische samenwerking zorgt ervoor dat de medewerkers van Pieter van Foreest beschikken over de juiste kennis en vaardigheden, wendbaar worden en mee kunnen bewegen met de ontwikkelingen binnen het werk in Zorg en Welzijn. Dit met als doel het versterken van elkaar in die ontwikkelingen, elkaars krachten bundelen en medewerkers gezamenlijk toekomstgericht en betekenisvol op te leiden.
Petra de Jongh: “Vanuit Pieter van Foreest zijn we enorm blij met deze samenwerking. Het is ontzettend belangrijk enerzijds voor het werven van nieuwe medewerkers en anderzijds voor het behoud van onze medewerkers en het leven lang ontwikkelen wat we erg belangrijk vinden. Wij zetten onze medewerkers op één en daar hoort opleiden absoluut bij.”
Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Tino van Dam