Studente Noorderpoortcollege Groningen in school gegijzeld door ex

Het Noorderpoortcollege in Groningen kreeg donderdagmiddag 12 oktober te maken met een gijzeling. Een studente werd korte tijd gegijzeld door haar ex. De verdachte is inmiddels opgepakt door de politie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Een voor de school onbekende jongen stapte iets na twee uur het gebouw in. Hij ging meteen naar een klaslokaal op de tweede verdieping en greep het meisje bij haar haren. Hij trok haar door het trappenhuis mee naar beneden.

Niet ingegrepen 

Studenten en het personeel durfden op het moment zelf niet in te grijpen. Het leek namelijk alsof de jongen een wapen bij zich had, aldus een getuige. Het meisje scheen al bang te zijn dat zoiets zou gaan gebeuren.

Uiteindelijk werd de jongen overmeesterd door de politie en kon het meisje ontsnappen. Buiten de onderwijsinstelling troffen de agenten de verdachte aan. Achteraf bleek dat de verdachte geen wapen bij zich droeg.

Geschrokken 

Woordvoerder van het Noorderpoortcollege, Mark Timmers, geeft aan dat het een heftig en naar incident was. Studenten en het personeel zijn erg geschrokken van wat er gebeurd is. De studente die gegijzeld werd helpen we ze goed mogelijk om dit te verwerken, aldus Timmers.

Incidenten zoveel mogelijk voorkomen 

De school doet er volgens hem alles aan om deze incidenten te voorkomen. Wat er speelt bij de studenten proberen we in de gaten te houden, maar ook wie er bij onze gebouwen naar binnenloopt. Maar iedereen die kwaad wil buiten de school houden is niet altijd mogelijk. “Er kan altijd iemand binnenkomen, zulke dingen gebeuren”, aldus Timmers.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk